zondag 14 oktober 2007

Informatie over het bedrijf "Ebay"

Het bedrijf
eBay (Nasdaq: EBAY) is in september 1995 opgericht en is de wereldwijde online handelsplaats voor de verkoop van objecten en services door een uiteenlopende community van personen en kleine bedrijven. De wereldwijde eBay-community bestaat momenteel uit meer dan honderd miljoen geregistreerde gebruikers. Gebruikers brengen meer tijd door op eBay dan op andere online sites, waarmee eBay de populairste winkelsite op het Internet is.

Missie
eBay wil een wereldwijd handelsplatform bieden waar vrijwel iedereen vrijwel alles kan verhandelen.

Handelsplaats
Dagelijks worden er miljoenen objecten op eBay aangeboden. Mensen komen naar de eBay-handelsplaats om objecten te kopen en te verkopen in duizenden rubrieken, van verzamelobjecten als ansichtkaarten, munten en antiek tot gebruiksartikelen als kleding, boeken, cd's en elektronica. Kopers kunnen objecten via een veiling of tegen een vaste prijs met de functie Nu kopen aanschaffen.

Overal ter wereld kopen en verkopen mensen objecten op eBay. Momenteel heeft eBay lokale sites voor Australië, België, Canada, China, Duitsland, Frankrijk, Hongkong, Ierland, India, Italië, Korea, Nederland, Nieuw-Zeeland, Oostenrijk, Singapore, Spanje, Taiwan, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland. Bovendien is eBay met investeringen in Internet Auction en MercadoLibre.com ook actief in Zuid-Korea en Latijns-Amerika.

eBay biedt allerlei leermiddelen, functies en services waarmee leden objecten snel, veilig en gemakkelijk online kunnen kopen en verkopen. Deze services omvatten onder meer online betalingen met PayPal en tips voor veilig afhandelen.

bron: http://pages.benl.ebay.be/aboutebay/benl/index.html

Geen opmerkingen: